انعکاس آیینه شماره 428
حضور وزیر آموزش و پرورش در یزد و ارائه چند پیشنهاد
نویسنده این سطور متنی را که در حضور وزیر آموزش و پرورش و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و عدهای از پیشکسوتان فرهنگی و مدیران و معاونان ادارات آموزش و پرورش بعداز ظهر روز شنبه 28/6/94 قرائت نمود عیناً در این ستون درج مینماید.
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام و ادای احترام به خانمها و آقایان حاضر در جلسه و با عرض خیرمقدم خدمت مقام عالی وزارت و همراهان عزیز و ارجمندشان و دیگر میهمانان عزیز. وظیفه میدانم به مناسبت 31 شهریور ماه آغاز دوران 8 ساله دفاع مقدس، گرامی بدارم یاد و خاطره شهیدان والامقام، آزادگان و ایثارگران به ویژه معلمان و دانشآموزان شهید و خانوادههای معظم آنان اسوههای صبر و مقاومت که آسایش و امنیت این سرزمین اسلامی را مدیون فداکاریهای آنان هستیم.
حقیر در نظر دارد در این جلسه از خصوصیت کمتر گفته شده شهید بزرگوار محمدعلی رجایی یعنی از آزاداندیشی آن بزرگ مرد یاد کند. در سال 1358روزی با حضور مدیران و معاونان وزارتخانه جلسهای برگزار شده بود تا پیرامون مطالب کتابهای درسی بحث و تبادل نظر شود. شهیدرجایی اظهار داشت اگر میخواهید این امر تحقق یابد بروید با متخصصان هر رشته مذاکره و از آنها دعوت کنید همکاری نمایند، وجهی هم برای اینکار اختصاص دهید. ایشان نام چند نفر از جمله مرحوم دکتر عبدالحسین زرینکوب را ذکر کردند. اما بعدها دیده شد در کتابهای درسی مقالات، عکسها و نام بزرگانی که نه تنها از یاوران انقلاب بلکه از کسانی بودند که در پیروزی انقلاب اسلامی ایران نقش اساسی داشتند حذف کردند تا جایی که نوبت به حذف شعر مفسر بزرگ جهان تشیع علامه بزرگوار سیدمحمدحسین طباطبایی مولف تفسیر ارزشمند المیزان رسید. شعری با عنوان«کیش مهر» و با مطلع: همی گویم و گفتهام بارها – بود کیش من مهر دلدارها... اما آنچه حذف گردیده است:
گره را ز راز جهان باز کن / که آسان کند باده، دشوارها
جزافسون وافسانه نبود جهان / که بستند چشم خشایارها
مرحوم علامه طباطبایی ترک زبان و استاد مسلم ادبیات عرب بودند به غیر از کلمه «حلاج» که آن هم اسم خاص بوده لغت عربی در آن شعر استفاده نشده اما به دست مولفان به تیغ سانسور گرفتار شده است. چه زیباست که تصمیمگیرندگان و نویسندگان کتب درسی در رشتههای اجتماعی و ادبی و غیره به این نکته تاریخی توجه مینمودند که ابوالاسود دوئلی از حضرت علیبنابیطالب(ع) پرسید: ای امام! بزرگترین شاعر عرب کیست؟حضرت فرمودند شاعران در یک وادی روشنی نتاختهاند تا پایان کار معلوم شود و اگر ناچار باید داوری کرد، پس پادشاه گمراهان بزرگترین شاعر عرب است.(حکمت 455 نهجالبلاغه). مظهر عدل و عدالت به امرؤالقیس اشاره میفرماید که بیشتر اشعار او در وصف شراب، معشوق، مجالس لهو و لعب، زیبائیهای اندام اسب و امثال آن بوده و در دوران جاهلیت به وی لقب «ضلیل» داده بودند.
جناب آقای دکتر فانی از جنابعالی درخواست میگردد ترتیبی داده شود تا برق و آب و گاز هیچ یک از مدارس در سراسر ایران قطع نگردد و در این راه استانداران محترم به کمک طلبیده شوند. دیدیم با نبودن وسایل استاندارد گرمایش و سرمایش در آموزشگاهها ضررهای مادی و خسارات جانی جبرانناپذیری تاکنون به بار آمده است. از جمله اثراتی که بر این امور و نظایر آن مترتب میباشد سوژهای است که به دست مخالفان نظام و حتی عدهای از موافقان حکومت داده میشود تا با تمسک به ضربالمثل«چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است» بعضی از سیاستهای نظام مانند کمک به دیگر کشورهای مسلمان منطقه یا آمریکای لاتین یا بعضی از کشورهای آفریقایی را مورد ایراد و انتقاد قرار دهند.
پیشنهاد مینماید در تحقق خواستههای فرهنگیان شاغل تلاشهای همه جانبه صورت پذیرد و دولتمردان و مسئولان ذی ربط کوشش کنند ظلم مضاعفی را که سالهاست بازنشستگان فرهنگی بویژه بازنشستگان قبل از سال 1379در زمینه تبعیضات موجود در دریافت حقوق ماهیانه، تحمل مینمایند بر طرف گردد یا حداقل کاهش یابد.
از دیدارتان با خانوادههای معلمان زندانی سپاسگزاری میگردد همانگونه که در مصاحبه با خبرگزاری مهر اظهار داشتهاید در حدود اختیارات قانونی برای پیگیری مشکلات معلمان از جمله معلمان زندانی تلاش خواهید نمود که این عنایت و توجه با عملکرد پیشینیان شما که حاضر نبودند اعضای کانون صنفی معلمان را به اصطلاح به حضور بپذیرند قابل مقایسه نیست. یکی از وعدههای جناب دکتر حسن روحانی قبل از خرداد 92 همانا تلاش برای رفع حصر معترضان به انتخابات 88 بود بدان امید که در این زمینه اقدامات لازم معمول گردد و به نتیجه مطلوب هم برسد.
تشکر از دولت تدبیر و امید که اعلام کرد بگذارید معلمان و کارگران خواستههای خودشان را بیان کنند و در یزد نیز از جناب آقای استاندار محترم و جناب آقای دکتر طالبی معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و جناب آقای احمد شیرزاد مدیر کل آموزش و پرورش بار دیگر تشکر میکنم که طی جلسات متعدد خواستههای به حق فرهنگیان اعم از شاغل و بازنشسته را شنیدند و از امنیتی کردن فضا جلوگیری نمودند و سپاس از معلمان آگاه و نکتهسنج یزدی که با صراحت در تجمعهای گوناگون اظهار داشتند: برای احقاق حق معلمان و جلوگیری از تضییع حقوق آنان کوشش میکنند اما در روزهای رسمی مدرسه و کلاس را ترک نمیکنند. باشد که در پی سفر وزیر محترم آموزش و پرورش به یزد تصمیماتی به نفع فرهنگیان محترم اعم از شاغل و بازنشسته و دانشپژوهان یزدی اتخاذ گردد. ضمناً از طرف 4600 نفر سهامدار شرکتهای فرهنگیان یزد از جنابعالی دعوت مینمایم در سفر بعدی از مجتمع آموزشی حضرت مجتبی(ع) و یکی از پروژههای در دست اقدام شرکت بازدید فرمائید تا به خواست ایزد یکتا جنابعالی هشتمین وزیر دولت جمهوری اسلامی ایران باشید که از تعاونی فرهنگیان یزد دیدن مینمائید.
خدایا چنان کن سرانجام کار
تو خشنود باشی وما رستگار
«بر محمد و آل محمد صلوات»
در آن نشست عدهای از پیشکسوتان و فرهنگیان درخواستها، پیشنهادها و نقطه نظرات خود را بیان نمودند جناب آقای غلامعلی سفید استاندار اسبق اظهار داشت:
با تشکر از وزیر محترم به خاطر کارهایشان، از نظر سفر به استانها و جلسه با معلمان و حضور در جمع فرهنگیان و به ویژه ملاقات با خانواده زندانیان و تلاش در جهت آزادی آنان که کار ارزشمندی است، متاسفانه دعا برای زندانیان و حمایت برای آزادی اسیران در قاموس بعضی منکر تلقی میشود.
درباره آموزش و پرورش میتوان مسائل مختلفی را مطرح نمود ولی تحت دو عنوان مطالب کلی را عرض میکنم. 1- عدالت آموزشی 2- نوسازی اموزش و پرورش
درباره عدالت آموزشی باید مهمترین مسئله را وضعیت معیشتی معلمان عنوان کرد پس از آن نگاه یکسان به همه معلمین و دانشآموزان و تامین و توزیع امکانات مناسب برای همه آموزشگاهها.
در رابطه با مدارس خاص تنوع آنها کاهش یابد و با اجرای قانون و پرداخت بخشی از هزینهها توسط دولت امکان حضور بیشتر دانشآموزان در مدارس غیردولتی فراهم گردد. قانون اینگونه مدارس که در مجلس شورای اسلامی مصوب شده اجرایی گردد و معلمین مدارس غیردولتی در خدمات رفاهی و ادامه تحصیل و آموزشهای ضمن خدمت مورد حمایت قرار گیرند.
به مدارس مناطق و استانها در زمینههای مختلف به ویژه محتوای دروس، شروع و خاتمه کار مدارس، زمانهای تعطیلی و ساعات آموزشی و... اختیارات بیشتر داده شود.
به تشکلهای موجود فرهنگیان و ایجاد تشکل فراگیر با انتخابات آزاد برای مشارکت در امور مختلف از جمله مسائل معیشتی، مدیریتی عنایت ویژهای مبذول گردد.
در پایان باید تاکید کرد علیرغم همه مشکلات مانده از سالهای پیش از قبیل استخدامهای فراوان، وجود نیروی انسانی مازاد، بدهیها و... اما نقشه راه تا حدی مشخص شده و تدوین سند تحول، زمینه بعضی اقدامات اساسی را فراهم نموده است که باید از این فرصتها استفاده نمود. جلسه بعد از سخنان مقام عالی وزارت و پاسخگویی به بعضی از مطالب و پرسشهای مطرح شده با ذکر صلوات بر محمد و آل محمد پایان یافت.
مدیر مسئول